Klik Sini Untuk Kemaskini BSH 2019 Online

Kemaskini BSH 2019 online Bantuan Sara Hidup Rakyat. Mungkin ramai yang perlukan info cara buat kemaskini permohonan BSH secara online. Kali ini kami ingin kongsikan maklumat mengenai perkara ini sebagai panduan dan rujukan anda.

Untuk semakan status permohonan BSH sila layari di sini.

Untuk maklumat anda tempoh kemaskini BSH untuk pembayaran Fasa 3 yang dijadualkan pada 28 Ogos ini telah ditutup pada 15 Ogos lepas.

Kepada yang tidak sempat berbuat demikian, terpaksalah tunggu sehingga peluang kemaskini dan rayuan dibuka kembali.

Cara Kemaskini BSH

Untuk proses kemaskini, anda boleh pergi terus ke kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang terdekat dengan anda.

Pegawai LHDN nanti akan berikan anda borang yang perlu diisi lengkap dengan maklumat terkini anda dan tanggungan di bawah jagaan anda berserta maklumat pendapatan terkini.

Gambar di bawah adalah contoh borang kemaskini / rayuan BSH yang perlu anda isi untuk tujuan kemaskini permohonan BSH anda.

Selain menggunakan borang kemaskini/rayuan atau secara manual, anda juga boleh membuat kemaskini melalui sistem applilasi online.

Kemaskini BSH Secara Online

Seperti yang dinyatakan di atas, anda boleh juga membuat proses kemaskini secara online menggunakan sistem applikasi online.

Untuk tujuan ini pemohon BSH boleh layari portal https://bsh.hasil.gov.my/LogMasuk.aspx

Applikasi kemaskini akan diaktifkan apabila ianya diumumkan untuk dibuka kepada orang ramai. Pada ketika ini button/butang kemaskini belum diaktifkan.

Semoga perkongsian ini bermanfaat kepada anda. Mohon like dan share info ini kepada rakan-rakan yang lain.