Bas Kangar Ke Kota Bharu: Harga Tiket & Jadual Bas

Bas Kangar ke Kota Bharu informasi harga tiket dan jadual bas online untuk penumpang. Mungkin ramai yang tidak tahu ada perkhidmatan bas terus dari Kangar Perlis yang terletak di pantai barat ke Kota Bharu Kelantan yang terletak di pantai timur Semenanjung Malaysia.

Lebih dekat untuk ke Langkawi untuk penumpang dari Kota Bharu sekarang ini, malah lebih murah berbanding naik flight.

Penumpang boleh book tiket bas secara online guna applikasi Easybook.com

Sepanjang PKP ini perkhidmatan bas express agak tidak menentu. Cara paling selamat ialah membuat semakan harga tiket dan jadual perjalanan bas secara online.

Anda boleh guna link di atas untuk tujuan tersebut.

Bas-bas express juga ada menyediakan portal online masing-masing untuk tujuan yang sama.

Penumpang boleh gunakan kemudahan tersebut untuk tujuan yang sama dan beli tiket bas secara online.

Jika boleh buat secara online kenapa perlu susahkan diri bergerak ke kaunter tiket bas bukan? Utamakan penjarakan sosial pada ketika ini.

Senarai Bas Kangar Ke Kota Bharu

Untuk laluan ini belum begitu banyak bas express yang menawarkan perkhidmatan. Kebanyakan bas yang berkhidmat untuk laluan ini ialah syarikat bas yang berpengkalan di pantai timur.

Di bawah adalah senarai bas yang service laluan ini. Maklumat ini di ambil dari portal easybook.com sebuah applikasi online yang berfungsi seperti pasar tiket bas express.

Portal ini memudahkan urusan semakan harga tambang dan jadual waktu perjalanan bas menghubungkan kedua-dua destinasi tersebut.

Anda hanya perlu buka laman website tersebut, mulakan carian anda dengan memasukkan destinasi dan tarikh anda hendak bertolak.

Paparan berikutnya ialah senarai semua bas express untuk destinasi tersebut, tambang bas dan masa bas bertolak.

Ianya sangat memudahkan untuk para penumpang.

Senarai di bawah adalah seperti mana yang ada di portal yang dimaksudkan.

Anda boleh buat ulang semak untuk infomasi terkini di website yang sama.

Mungkin ada bas express lain yang buat untuk laluan ini, tetapi buat masa kini ketiga-tiga syarikat bas di atas adalah yang paling popular.

Harga Tiket & Jadual Bas

Tambang bas antara dua destinasi ini pula ialah sekitar RM40 lebih pada ketika artikel ini ditulis. Terdapat sedikit perbezaan harga tambang walaupun tidaklah banyak antara syarikat bas.

Terpulang kepada anda untuk memilih bas mana untuk dinaiki. Harga tambang ini biasanya berubah-ubah.

Sebelum beli tiket semak dulu tambang antara bas express supaya anda punya banyak pilihan.

Begitu juga dengan semakan jadual waktu perjalanan bas, boleh juga semak di portal yang dicadangkan tadi.

Sebenarnya ada banyak pilihan portal-portal yang menyediakan khidmat yang sama seperti redbus.my dan busonlineticket.com.

Website-website tersebut juga menyediakan informasi yang sama seperti easybook.com. Terpulang kepada anda untuk guna website yang man

Tarikan Pelancong Di Kota Bharu

Jika anda berkunjung ke Kota Bharu jangan risau kerana bandar tersebut tidaklah kekurangan tarikan pelancongan yang boleh anda lawat dan nikmati.

Ada pelbagai tarikan di kota tersebut, antaranya ialah makanan dan lokasi-lokasi untuk anda lawati untuk bersiar-siar bersama keluarga.

Senarai lengkap dan terperinci boleh anda baca di website rasmi Majlis Perbandaran Kota Bharu Kelantan.

Anda boleh melawat tempat bersejarah, melawat industri desa dan kraftangan, perkampungan atau homestay dan juga pelancongan berkonsepkan eco-tourism.

Peruntukanlah berberapa hari untuk melawat semua tarikan pelancong tersebut.

Anda pasti akan bersetuju dengan kami bahawa Kota Bharu berpotensi untuk terus berkembang maju untuk menjadi destinasi pelancongan di pantai timur.

Semoga perkongsian informasi umum mengenai jadualĀ  dan harga tiket bas Kangar ke Kota Bharu ini bermanfaat kepada anda.

Marilah kita bersama memajukan dan menyokong industri pelancongan dan pengangkutan awam dalam negara kita.