Bas Sungai Petani Ke Kuala Terengganu Tiket Bas Online

Bas Sungai Petani ke Kuala Terengganu informasi jadual dan harga tiket bas online. Tahun ini banyak pergerakan amat terhad kerana PKP di seluruh negara. Apa pun harap keadaan ini kembali pulih ke normal dan kita boleh melakukan urusan seharian seperti biasa. Pergerakan dan aktiviti pengangkutan juga diharapkan akan kembali pulih seperti biasa tahun depan.

Kali ini kami ingin berkongsi sedikit informasi umum mengenai perkhidmatan bas antara Kuala Terengganu dan Sungai Petani. Laluan ini kini semakin popular di mana semakin banyak penumpang dan bas ekspress menyediakan perkhidmatan untuk laluan ini.

Penumpang boleh book tiket bas online >> DI SINI

Dulu perkhidmatan bas express menghubungkan pantai timur dan pantai barat agakĀ  terhad. Biasanya penumpang antara dua wilayah ini akan ke Kuala Lumpur sebelum ambil bas seterusnya ke destinasi berikutnya.

Kini semakin banyak laluan bas menghubungkan pantai timur dan pantai barat tanpa perlu ke Kuala Lumpur terlebih dahulu.

Senarai Bas Sungai Petani Ke Kuala Terengganu

Setakat ini laluan ini masih agak baru. Jumlah bas express juga agak terhad. Tetapi pada masa akan datang mungkin akan ada pertambahan lebih banyak bas untuk memenuhi permintaan penumpang yang semakin ramai.

Di bawah adalah senarai bas express yang memberi perkhidmatan untuk laluan tersebut. Senarai ini boleh juga anda akses di banyak portal yang menyediakan perkhidmatan jualan tiket bas secara online.

Antaranya yang agak popular ialah easybook.com, redbus.my dan busonlineticket.com. Senarai yang kami kongsikan di bawah adalah seperti yang ada di portal easybook.com.

Ketika ini ada 3 syarikat bas yang membuat perjalanan menghubungkan dua destinasi tersebut.

Kita percaya jumlah syarikat bas ini akan bertambah pada masa akan datang seiring dengan pertambahan permintaan dan keperluan penumpang.

Harga Tiket Bas

Ketika musim PKP ini agak susah untuk membuat senarai harga tiket bas untuk destinasi tersebut. Ini kerana perjalanan terhad, jumlah penumpang yang dibenarkan dalam bas juga dihadkan.

Ini bermakna harga juga agak berlainan dari biasa. Apa yang boleh anda lakukan ialah untuk membuat tempahan tiket, layari website rasmi bas-bas express tersebut atau anda juga boleh layari portal easybook.com.

Anda boleh lihat harga tiket semasa yang ditawarkan dan seterusnya book tiket bas anda ke destinasi yang dikehendaki.

Jadual Bas

Jadual waktu perjalanan bas juga boleh anda check secara online di website rasmi bas-bas express yang anda pilih atau anda juga boleh semak di portal-portal online yang dicadangkan di atas.

Tahun ini memang susah untuk menyenaraikan jadual perjalanan bas kerana masalah kesihatan yang sedang negara alami.

Mungkin selepas masalah ini reda, barulah jadual bas express ini menjadi stabil. Sekarang ini sentiasa berubah dari masa ke semasa.

Artikel ini akan dikemaskini dari masa ke semasa jika ada maklumat terbaru yang boleh dikongsikan.

Tempat Menarik Di Kuala Terengganu

Ramai pengunjung yang ke Kuala Terengganu untuk melancong. Sebenarnya Kuala Terengganu memang mempunyai daya tarikan pengunjung yang banyak.

Jika anda ingin membaca senarai tarikan pelancong di sekitar Kuala Terengganu anda boleh membacanya di website rasmi Majlis Perbandaran Kuala Terengganu.

Di sana ada senarai terperinci untuk setiap tarikan pengunjung sebagai panduan anda.

Semoga perkongsian informasi umum mengenai perkhidmatan bas Sungai Petani ke Kuala Terengganu ini bermanfaat kepada anda. Marilah bersama menyokong dan memperkasakan industri pelancongan dalam negara kita.